een training van Big Data Uitleg

Published Dec 05, 20
5 min read

Hoe kun je Eduvision gebruikenEduvision

Loolaan 554 7315AG Apeldoorn
0880 444 222
Eduvision

Dit platform draait op zijn beurt weer op het Hortonworks Data Platform (HDP). Cremer had zelf de nodige kennis, maar riep toch de hulp in van een specialist, Mansour Raad, big data specialist bij ESRI. Samen hebben ze met een team van Port of Rotterdam in drie weken tijd de basisoplossing ontworpen.

Ze kunnen met de muis op een kaart een gebied aftekenen en in dat gebied de verkeersstromen inzichtelijk maken. Dat is de belangrijkste toepassing op dit moment. “Het is nu vooral een oplossing om real-time te zien wat er gebeurt,” zegt Cremer. “De volgende stap is om predictive analytics toe te passen, dus voorspellende analyses zodat we kunnen ingrijpen voordat zich bijvoorbeeld een opstopping voordoet.” Port of Rotterdam koos voor Hadoop-as-a-Service, waar Fred Heukels productmanager van is.

een training van Big Data Cursus

“We werken intensief met partijen die het analytics-deel voor hun rekening nemen. Wij leveren het platform waarop bedrijven alle data kunnen verzamelen, maar verzamelen is natuurlijk slechts de eerste stap. Het gaat er uiteindelijk om dat je slimme beslissingen neemt en daarvoor heb je analytische tooling nodig. Door samen te werken met partijen uit dat veld kunnen we nog weer een stap verder gaan in het voorverpakken van diensten, zodat klanten minder technische kennis nodig hebben om ermee aan de slag te gaan - cursus app maken.” Dat voorverpakken is precies waardoor de open source software Hadoop zo populair wordt bij traditionele bedrijven.

Het Hortonworks Data Platform (HDP) is een voorbeeld van zo’n voorgeconfigureerde dienst. Het blijft echter een breed inzetbaar platform, zonder enige vorm van preconfiguratie. Daarom werken deze distributiepartijen samen met partners die de vertaalslag maken naar bepaalde branches of een bepaald type klantwensen. Zoals Dan Holle van SAP het verwoordt: “Hadoop is de motor in de auto die wij verkopen.

Hoe kun je Cursus Apps Maken gebruiken

Hadoop is een zeer kosteneffectieve manier om data op te slaan. Maar de echte meerwaarde zit natuurlijk in de diensten daar omheen.” Fred Heukels mag niet teveel vertellen over de toepassingen die KPN ontwikkelt voor klanten, maar kan wel zeggen hoe de organisatie zelf gebruikmaakt van Hadoop. “Wij meten enerzijds hoe onze netwerken presteren en anderzijds willen we de klant beter begrijpen.

Bovendien kunnen we de klantentrouw in die gebieden meer verhogen, want een up-to-date netwerk verkleint de kans dat klanten overstappen naar de kabel.” Die overstapkans wordt ook verkleind door klanten een abonnement te bieden dat beter past bij hun belgedrag. Ook dat vereist het gebruik van netwerkdata gericht op continue verbetering van de klantervaring.

opleiding Java Cursus volgen bij Eduvision

Linear Regression Model in 2020   Linear regression, Data science learning,  Data science infographicpinterest.atDe analysetechnieken van Big Data - FM.nl - Financieel Management, hét platform in finance met praktijkinformatie, visie & trendsfinancieel-management.nl


Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. “Wij zijn een meer dan 100 jaar oud bedrijf met veel legacy,” vertelt Heukels. “Bovendien is veel van onze data privacygevoelig. We willen klanten eerst toestemming vragen voordat we ze aanbiedingen toesturen of de data anderszins gebruiken. Als je alle klantdata in zo’n datameer op Hadoop-clusters opslaat, hoe zorg je dan voor die governance? Hoe beheer je dat de data alleen wordt gebruikt op de manier waarvoor klanten toestemming hebben gegeven? Die governance is echt een helse klus.” Daarom begint het bedrijf met het samenbrengen van data op het niveau van de business units.

Bij veel handelingen wordt het vier-ogen-principe toegepast (degene die goedkeuring geeft, is een ander dan de persoon die de data gebruikt), maar bij zeer privacygevoelige data geldt het zes-ogen-principe. “We gaan met data om op een manier zoals een bank met geld omgaat. Althans, we zijn druk bezig dat in te voeren.

opleiding Wat Is Hadoop volgen bij Eduvision

Desondanks beginnen we met een goede datastrategie. Die vertalen we in policies en pas dan kunnen we de vertaalslag maken naar de operatie.”Het advies dat Heukels geeft aan andere organisaties die eerst hun data governance op orde willen maken is: zorg voor sponsorschap vanuit de Raad van Bestuur en stel een Chief Data Officer aan die als een soort van datahoeder toeziet op de strategie en het beleid.

Linear Regression Analysis Statistics    How to calculate Regression  Coefficient    Big Data - YouTubeyoutube.comBig Data: definitie, voordelen & voorbeelden (4x) Peter Joostenpeterjoosten.net


Op het moment dat we echt één datameer voor de hele organisatie aanleggen, dan ontkomen we niet aan één centrale eindverantwoordelijke.” Het zijn stappen op weg naar volwassenheid qua omgang met data. Ook op technologisch gebied groeit de volwassenheid. Dit uit zich bijvoorbeeld in de oprichting van het Open Data Platform.

de beste cursus van Big Data Marketing Cursus

6. Aangezien deze partijen in projecten vaak met elkaar samenwerken, verlopen projecten voorspoediger omdat iedereen gebruikmaakt van dezelfde standaardversie. Dat standaardisatie kan helpen bij het versnellen van de transformatie van een industrie laat de transportsector zien. Door containers te standaardiseren naar een vaste afmeting kunnen schepen sneller worden geladen en gelost en passen meer containers op een schip - eduvision. cursus app maken.

ODP brengt hetzelfde effect teweeg. Het stelt de Hadoop community in staat om gezamenlijk producten sneller naar de markt te brengen. Het vergroot bovendien de flexibiliteit. In de community kan men sneller problemen oplossen en klanten kunnen profiteren van de oplossingen die voor andere organisaties zijn bedacht. Ze hoeven niet zelf het wiel uit te vinden.

de beste cursus van Pentaho Cursus

Want dat alle bedrijven vroeg of laat datagedreven gaan worden, daarvan zijn alle geïnterviewden overtuigd. Voorverpakte oplossingen en Hadoop-as-a-Service-diensten van diverse ict-dienstverleners maken het steeds eenvoudiger om snel de vruchten te plukken. Kortom, oogsten is geen probleem meer. De grote vraag die overblijft is: weet u waar de vruchten voor uw organisatie hangen? Retail: Van mass marketing naar gepersonaliseerde real-time experience Finance: Van dagelijkse risicoanalyses naar real-time trade surveillance, zodat fraude wordt opgespoord op het moment dat deze wordt gepleegd Healthcare: Van standaard behandelingen naar gepersonaliseerde monitoring en behandeling Industrie: Van reactief onderhoud naar proactief onderhoud op basis van actuele data over slijtage Telco’s: Van losstaande klantsilo’s naar een gepersonaliseerde dienstverlening, rekening houdende met jouw bel- en internetgedrag en daar volledig op afgestemd .

Data science is de wetenschap van het verzamelen, beheren en analyseren van data. Om geldige conclusies te kunnen trekken op basis van gegevens moet een data scientist kunnen denken in statistiek en algoritmen, data snel verkennen, data visualiseren en analyseren, en waar nodig programmeren en reproduceerbaar werken. Een data scientist kan bovendien de resultaten van een data-analyse communiceren, bijvoorbeeld in een rapport of presentatie met aantrekkelijke visualisaties.

More from Online, Fysieke winkel

Navigation

Home

Latest Posts

Welk Bakje Wasmiddel

Published Dec 25, 22
10 min read

Dierenwinkel Delft

Published Oct 09, 22
7 min read